Infoturism.ro - 
vacante, sejururi, circuite, cazari

MALTA 2014

 

TARIFUL PE PACHET INCLUDE:

 1. 7 NOPTI CAZARE (cu regimul de masa specificat) / 7 ZILE
 2. AVION CHARTER BUCURESTI/ MALTA/BUCURESTI – AIR MALTA: Airbus (168/ 180 locuri)
 3. TRANSFER AEROPORT – HOTEL SI RETUR
 4. ASISTENTA TURISTICA

NU SUNT INCLUSE:

  • Taxe Aeroport- 95 EURO / PERS.handling inclus – obligatorii (inclusiv copii) / COPIII 0-1,99 ANI (INFANTI) platesc 25 euro
  • Asigurarea Medicala
  • BAUTURILE LA SUPLIME

      EXCURSII OPTIONALE:

   1. TURUL INSULEI GOZO – 60 EURO ( COPII 35 EURO )  - ( ferryboat si lunch inclus )
   “ESENTELE TARI SUNT IN STICLUTE MICI”;  Aceiasi parere o veti avea dupa ce vom vizita mica insula, GOZO 1: “CITADELA” cetate stil arab unde s-au aparat arabi, normanzi, ioaniti, britanici, dar si inchizitia din Roma. 2: “ XLENDI”, fost sat pescaresc, acum statiune turistica, unde vom fi serviti cu masa de pranz. 3: TAINE CULINARE : intalnire cu bunatatile gozitane – degustare si shopping. 4.TA’ PINU”, biserica facatoare de minuni, loc de pelerinaj pentru nenumarati credinciosi.
   5: “FEREASTRA ALBASTRA”, loc feeric unde marea, de un albastru turcoaz, si stancile aramii ne vor da un spectacol de neuitat. (Optional: plimbarea cu barca: 3,5 euro si timp de baie in mare).
   2. TURUL VALLETTA / MDINA / MOSTA – 45 EURO ( COPII 25 EURO )
   Tur de forta in istoria insulei de la granita maritima dintre Occident si Orient dar si intre Europa si Africa. Istorie, politica, razboi, arta, stiinta, religie si contraste intre popoare si culturi. Trei orase, fiecare cu istoria lui.  Valletta, oras modern dar vechi de peste 400 ani, capital Marilor Maestri, ce poarta numele celui care a invins turcii in marele asediu. Obiective: CoCatedrala Sf. Ioan, Palatul Marilor Maestri si Gradinile Barrakka. Vizitam apoi Mdina, fosta capitala a Maltei, cu Catedrala Sf. Paul, si cetatea locuita, “Orasul Tacerii”. Aici veti recunoaste poate scene din filme ca “Gladiatorul” si “Contele de Monte Cristo”.  Vom incheia ziua cu Mosta, unde vom fi incantati de cea mai masiva constructie bisericeasca din Malta: Domul Bisericii Sf. Maria.
   3. FESTA – 15 EURO
   Maltezii sunt un popor care imbina obiceiuri vechi pagane cu sarbatori religioase. Fiecare orasel sau sat, chiar daca are doar 1000 de locuitori, are macar o zi pe timp de vara in care sarbatoresc un sfant sau un eveniment. Noi vom merge sa petrecem cu ei la aceaste sarbatori. Acolo veti vedea defilari cu fanfara, chioscuri cu bunatati, lumini, statui, procesiuni si focuri de artificii in aer si la sol, cum n-ati vazut vreodata.
   4. TURUL MALTEI – CROAZIERA – 50 EURO ( COPII 30 EURO ) - lunch inclus
    O excursie relaxanta, care va va dezvalui frumusetea falezelor, grotelor si porturilor malteze, la care nu veti avea nevoie de asistenta turistica. Turul Maltei va va oferi si un pranz la bordul navei cand aceasta va fi ancorata in faimoasa Laguna Albastra din insula Comino. Aici veti avea ocazia sa innotati in cea mai cristalina apa a Mediteranei si sa va bucurati de soare pentru 3 ore cel putin. La intoarcere veti regreta ca trebuie sa coborati de pe nava.
   5. VITTORIOSA, GROTA ALBASTRA, TEMPLE MEGALITICE, SAT PESCARESC – ADULTI 35 EUR (COPII 25 EUR) – BILETELE LA OBIECTIVE INCLUSE IN PRET (plimbarea cu barca nu este inclusa in pret – 8 euro / 4 euro pt. copii)
   Vom incepe cu Marsaxlokk, sat pescaresc ce are legatura cu istoria Romaniei. Apo: lectie de geologie, preistorie dar si istorie. Geologie: Grota Albastra, vizibila de pe faleza sau din barca (daca marea permite), similara cu cea din Capri.(Timp de baie in mare). Preistorie: templele din Hagar Qim, unde primii oameni care au locuit in Malta acum 7000 de ani au incantat zeii cu pietre ridicate spre cer. Istorie: Vittoriosa este orasul cetate care a dus faima cavalerilor ioaniti, dar si sediul inchizitiei papale.
   6. TURUL SICILIEI – 145 EURO (COPII 90 EURO) (catamaran inclus)
   Vom traversa marea cu peste 60 km/ora, astfel ca in maxim 2 ore ajungem in POZZALLO, port din sudul Siciliei. Un autocar modern, special pentru turistii MALTA TRAVEL, ne va indrepta pe coasta de Est spre Nordul insulei aproape de Messina, pentru a vizita timp de cel putin 3 ore, Perla Mediteranei: TAORMINA, cu frumoasele ei strazi, gradini si vestigii grecesti si romane.  Inainte de a ajunge in Taormina, vom face un scurt popas in orasul baroc, NOTO. Apoi ne asteapta cel mai mare vulcan al Europei, ETNA, unde vom poposi la 2000 metri altitudine pentru peisaje unice in Europa.