Infoturism.ro - 
vacante, sejururi, circuite, cazari

Madeira – Program Senior Voyage

Madeira - Insula celor fericiti

Arhipeleagul Madeira este format din patru insule, două populate şi doua nepopulate. Principala insula a arhipeleagului, Madeira, incântă prin frumuseṭea ei naturală, o frumuseṭe care se datorează florei şi faunei excepṭionale, a climatului cald şi a mării albastre, a plajelor cu nisip fin şi crestelor ȋnalte ale munṭilor.


De-a lungul istoriei, multe alte nume celebre au fost atrase de frumuseţile insulei Madeira: Cristofor Columb, împăratul Carol I al Austriei, împărăteasa Sissi a Austriei, George Bernard Shaw şi chiar membri ai guvernului cubanez exilat de revoluţia lui Castro.Locul nu a atras doar celebrităţi, ci şi mulţi dintre piraţii ce dominau oceanele acum câteva sute de ani. De altfel, una din poveştile ce circulă între localnici susţine că şi astăzi există o comoară preţioasă îngropată undeva, pe una din insulele arhipelagului.


Madeira este alegerea perfecta pentru toate generaţiile de turişti. Pereţii stâncoşi care se prăbuşesc în mare, păduri verzi, pâraie, cascade, ţărmuri vulcanice, mediul înconjurător exotic nemaivăzut în Europa primesc călătorii. Două treimi ale suprafeţei Madeirei se află sub protectoratul UNESCO.


Madeira inseamna lemn. Acest nume i-a fost dat datorită faptului că, pe vremuri, toată suprafaţa insulei era acoperită de o pădure de dafin. O bună parte a fost însă distrusă de primii oameni care au locuit pe insulă, care i-au dat foc pentru a obţine spaţiu necesar agriculturii. Cu toate acestea, în nordul insulei se păstrează o pădure de lauri înscrisă în 1999 pe lista patrimoniului cultural şi natural mondial al UNESCO.