Infoturism.ro - 
vacante, sejururi, circuite, cazari

Milano 2020

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Milano – Lugano – Lacul Maggiore - Lacul Como - Verona – Sirmione – Mantova – Cremona – Genova - Portofino

De la 325 €
+ 95 euro (taxe aeroport)
8 zile – Avion

DATE DE PLECARE 2020
20.05, 27.05, 03.06, 10.06*, 17.06.2020*
 Supliment 20 € pentru plecarile 10.06, 17.06.2020


PREŢUL INCLUDE
 Bilet de avion Bucuresti – Milano-Malpensa şi retur;
 7 nopţi cazare la hotel de 4* în regim de demipensiune (mic dejun şi cină).
 Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 Excursie optionala Monza.
*Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic. Precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
 Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale.
 Excursiile optionale pentru grup minim 30 de persoane;

 

Cand spui Milano gandul iti zboara la cele mai noi tendinte din lumea modei... dar capitala Lombardiei are multe alte lucruri interesante de descoperit.
Toata regiunea de nord a Italiei este bogata in catedrale, muzee, teatre si peisaje naturale de iti taie respiratia.
Haide cu noi in aceasta aventura sa le descoperim pe toate!
Moment de ragaz:
Arunca o privire in lojele teatrului si admira interiorul somptuos si candelabrele uriase. Ar trebui sa vizitezi Museo Teatrale alla Scalla, care este un colt al teatrului, ce contine amintiri din lumea operei, costume, portrete si jobenul lui Verdi.
Top atractii :
1. Milano este principalul oraș din Italia de nord. Se află pe câmpiile Lombardiei, una dintre cele mai dezvoltate regiuni urbane ale Italiei. Milano este de asemenea recunoscut ca una din capitalele modei și design-ului, metropola Lombardiei fiind faimoasă prin casele de modă și cochetele ei magazine, cum ar fi cele de pe via Montenapoleone sau din renumita Galleria Vittorio Emanuele II din Piazza Duomo (considerată a fi cel mai vechi shopping mall al lumii). Locuitorii din Milano sunt cunoscuți sub numele de Milanesi sau, informal, Meneghini sau Ambrosiani.
2. Genova este capitala Liguriei și pricipal port de deservire al insulelor Corsica și Sardinia. Orasul impresioneaza prin palatele sale care sunt mai spectaculoase decat in orice alt loc din Italia . Palatele genoveze au facut ca acestei destinatii sa i se atribuie denumirea „La Superba”. Pe langa a fi superb, Genova este supranumit si „orasul vertical” – veti ramane surprinsi cum strazile devin abrupte odata ce parasiti portul si va continuati periplul pana la poalele Muntilor Apenini.
3. Ne așteaptă poezia Veronei. Povestea Julietei și a lui Romeo și-a pus amprenta asupra acestui oraș pentru totdeauna. Așa că pornim cu sufletul deschis spre iubire în acest oraș adorat de turiști pentru tumultul său arhitectonic, culinar și pentru posibilitatea de a vedea artă la tot pasul. Vedem, desigur, balconul Julietei, unde Romeo își declara iubirea cu cel mai trist final din lume. Aproape uităm că legenda celor doi îndrăgostiți a luat naștere din condeiul lui William Shakespeare și ne lăsăm purtați de poveste. În curtea casei cu balconul, se află o statuie de bronz a Julietei. Se spune că dacă o atingi, vei avea noroc în dragoste. Nu strică să ne asigurăm!

 

Excursii gratuite :
 Monza
Orașul este construit pe râul Lambro, un afluent al râului Po, fiind al treilea cel mai mare oraș din Lombardia. Aici este prezentă industria textilă, însă faima internațională i se trage de la circuitul de Formula 1 Monza - Marele Premiu al Italiei, circuitul de teste al Ferrari și (mai demult) al Alfa Romeo. Dar aparte de industria automobilistica ... turistii gasesc aici si alte edificii interesante. În centrul vechi din Monza se găseşte Domul din Monza. Poate veţi zice că fiecare oraş din Italia are un dom şi biserici, iar dacă ai văzut una le-ai văzut pe toate, însă nu este chiar aşa. Fiecare astfel de aşezământ are arhitectura sa specifică şi, mai ales, energia sa.
 Bergamo
Este unul dintre cele mai încîntătoare, cu adevărat minunate locuri din Italia, cu o atmosferă magică și un aer plin de romantism. Bergamo este împărțit în 2 segmente, Citta Alta, orașul de sus și Citta Bassa, orașul de jos, legate între ele printr-un funicular și cîteva porți de acces. Partea de sus a orașului este amplasată pe o colină la o altitudine de 380 de metri, de departe, cel mai interesant loc pentru turiști. Aici sunt concentrate majoritatea obiectivelor turistice din oraș. Partea cea mai cunoscută și vizitată din Bergamo este Piața Veche, cu fantana Contarini.