Infoturism.ro - 
vacante, sejururi, circuite, cazari

Cappadocia – Patria Dervisilor Rotitori 2020

În această călătorie avem ocazia să descoperim comorile Turciei : Göreme – Konya – Antalya –Manvgat

De la 149 € + 95 euro ( taxa aeroport) 8 zile - Avion

DATE DE PLECARE 2019 : 09.11; 16.11; 23.11; 30.11; 07.12; 14.12; 21.12 ;

DATE DE PLECARE 2020 : 07.03; 14.03; 21.03; 28.03; 04.04; 11.04; 18.04

P R E Ţ U L I N C L U D E

7 nopti de cazare la hotel de 4*  7 mic dejun  Transport avion BucurestiAntalya-Bucuresti;  Transfer aeroport-hotel-aeroport;  Transport autocar pe durata programului;  Insoţitor din partea agenţiei pe traseu.

P A C H E T E X T R A „ C U L T U R A S I S A V O A R E ” – 9 9 € / P E R S

 7 cine;  Ghid local profesionist in Cappadocia;  Ghid de limba romana;  Orasele subterne din Cappadocia;  Muzeul in aer liber Goreme;  Dansul Dervisilor din Cappadocia;  Valea Porumbeilor;  Uchisar Panorama;  Muzeul Mevlana. Pachetul extra este optional.

N U S U N T I N C L U S E Î N P R E Ţ

 Excursiile opționale, pentru grup minim de 30 de persoane neincluse in pret;

Ziua 1 Bucuresti - Antalya Întâlnire în Aeroportul Otopeni pentru zborul spre Antalya. Urmează formalitățile vamale, îmbarcarea, apoi zburăm spre Antalya. În aproximativ 2 ore aterizăm în Antalya și ajungem la hotel cu un autocar ultramodern. Va reamintim că pentru cei care au achizitionat Pachetul Cultură si Savoare în fiecare seară cina este inclusă. (Cazare la Hotel 4* din zona Antalya )

Ziua 2 Antalya – Konya - Nevsehir Mic dejun. Suntem nerăbdători să pornim la drum și plecăm spre Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut în special datorită poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi, care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori în secolul al XIII-lea. Cei care au achizitionat Pachetul de Cultura si Savoare incep vizita la muzeul care îi este dedicat , trecând superba Poartă a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intrăm în grădina de trandafiri și găsim la capătul aleii mausoleul poetului. Daca nu ești unul dintre aceștia, , te lăsăm să profiți de timpul liber pentru a explora, în voie, străzile orașului. Aflăm de la ghidul nostru detalli din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. În Konya sunt o sumedenie de medrese, școli teologice ale căror superbe clădiri merită atenția noastră. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioară colegiu teologic, este astăzi una dintre principalele atracții turistice din Konya. Pereții sunt placați cu frumoasa ceramică în stil Suljuk. Mai desoperim Muzeul Sculpturii (Ince Minareli Medrese), parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaedin Kaykobad și impunătoarea moschee Aleadin Camii, una dintre cele mai vechi din lume, ridicată în secolul al XIII-lea după tradiția arabă cu o bolta de lemn susținută de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale în stil Baroc și două minarete în stil Rococo, face notă discordantă în lumea musulmană, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de rarități și ciudățenii.

Moment de răgaz: Artera principală din orașul vechi este ticsită de restaurante și cafenele care de abia așteaptă ca oaspeții însetați să le calce pragul. Savurează-ți ceaiul sau cafeaua la o terasă și admiră în tihnă peisajul citadin ce amintește de viața provincială din vechiul imperiu otoman. După o scurtă pauză de prânz, pornim din nou. În drumul nostru poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai) între Konya și Aksaray. Provocarea următoare este un adevărat labirint, vechiul oraș subteran Saratli (Kirkgoz). Explorăm încăperile legate prin tuneluri înguste printre care identificăm încăperile folosite ca magazine, locuințe, un hambar de grâne, chiar și o cramă. Dupa aceea impreuna cu cei care nu au participat la programul de Cultura si Savoare. Ne îndreptăm spre Nevsehir și seara se încheie cu cină și socializare. (Cazare în Nevsehir Hotel 4*).

Ziua 3 Göreme Timp liber, iar pentru cei care au achizitionat Pachetul de Cultura si Savoare incepem periplul nostru cu Satul Göreme, care a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezări Cappadocia – Patria Dervisilor Rotitori În această călătorie avem ocazia să descoperim comorile Turciei : Göreme – Konya – Antalya –Manvgat Senior Voyage 2 SENIOR VOYAGE este conceptul grație căruia cetățenii europeni de peste 55 ani (și nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-și petrece vacanța în cele mai variate destinații turistice, în perioada sezonului turistic redus octombrie-mai. Ați intrat în Senior Voyage Club? Grozav! Înseamnă că puteți pleca în vacanța dorită la prețuri incredibil de mici. Veți avea ocazia să vizitați și să împărtășiți experiența dvs. cu alți seniori din toate colțurile Europei. Pentru ca totul să fie usor și accesibil, grupul de companii care activează sub umbrela Memento Group subvenționează și negociază costurile călătoriei, făcând produsul Senior Voyage unic pe piața din Europa. Această inițiativă se încadrează în sfera așa numitului turism social, oferind ocazia multor seniori să descopere lumea. N U S U N T I N C L U S E Î N P R E Ţ  Excursiile opționale, pentru grup minim de 30 de persoane neincluse in pret; S U P L I M E N T E & R E D U C E R I  Supliment de single 115 €;  Reducere a 3-a persoana in camera 25€; TEMPERATURI MEDII IN TIMPUL ZILEI Noiembrie – 23° C Decembrie – 18° C rurale din lume de câteva reviste de călătorie. Cu fațadele lor de piatră, casele pe jumătate îngropate în rocile vulcanice ascund adevărate labirinturi subterane. Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul e pătat de baloane cu aer cald. Majoritatea vizitatorilor aleg să facă un tur cu balonul cald, principala activitate din această regiune care a devenit și un fel de emblemă turistică locală pentru această regiune. Ne plimbăm pe aleile din sat cu opriri la două biserici: El Nazar și Sakli Kilise (Biserica Tăinuită), apoi plecăm pe drumul către Muzeul în aer liber Göreme

Ziua 4. Orașele subterane Pentru cei care au achizitionat Pachetul de Cultura si Savoare, ziua precedentă a fost un fel de aperitiv pentru a explora orașele subterane din regiune. Pentru ceilalți există opțiunea de a explora împrejurimile și a face fotografii cu regiunea fascinantă. Primii oameni care au început să sape adăposturile subterane din regiune au fost hitiții, în Epoca Bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul în epoca bizantină, secolele VI - VII, atunci când creștinii din regiune au fost nevoiți să se ascundă în subteran perioade lungi de timp pentru a scăpa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri. La fel de spectaculos, orașul subteran Derinkuyu este cel mai adânc adăpost subteran din Cappadocia, și, de reținut, este mai puțin asaltat de turiști. E timpul să ne reîncărcăm bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe sau Salep.

Ziua 5. Nevsehir – Antalya După micul dejun ne pregătim să ne reîntoarcem la bază si pornim către Antalya. Drumul de coastă trece prin peisaje în care munții și marea nu au loc să se despartă. Ajungem la hotel pentru ( Cazare la Hotel 4* din zona Antalya )

Ziua 6. Antalya–Excursie la cascada Karpuzkaldiran și shopping de voie După micul dejun, timp liber. Urmeaza o zi fabuloasă pentru tot grupul. Plecăm în excusie la spectaculoasa cascadă Karpuzkaldiran. Merită osteneala pentru că, priveliștea oferită de căderea de apă este un spectacol de o frumusețe rară. Avem ocazia să surprindem cadre fabuloase de trimis acasă prietenilor și celor dragi. De aici revenim în Antalya. Avem toată ziua la dispoziţie să ne oprim la principalele atracții locale, să batem la pas străzile pitorești și să imortalizăm locurile și momentele frumoase ale zilei. De încălzire, facem o scurtă incursiune prin pitorescul cartier Kaleici. De aici ajungem la emblemele orașului, superbul Minaret Yivly, apoi la Turnul cu Ceas de la Kalekapisi. Merită să facem o oprire și la cel mai notabil vestigiu roman din oraș - Poarta lui Hadrian. De aici, popasul următor le este dedicat pasionaților de shopping, vom explora zona Portului Vechi, cu magazine atractive, aromă de cafea și mireasmă de condimente plutind în aer, cu terase și cafenele cochete și o atmosfera vibrantă, cosmopolită. Spre finalul turului, ne putem delecta cu artă autentică în galeriile de artă sau dacă te fascinează ambarcaţiunile, poţi admira zeci de veliere și yachturi moderne. După amiaza, spre amurg, mai rămâne timp de o plimbare de rămas bun și poze pe măsura peisajservim cinaului pe una din plajele îmbăiate de razele blânde ale soarelui. Ajungem la hotel (Cazare la Hotel 4* din zona Antalya )

Ziua 7. Antalya – Manvagat Boat Tour Ai toată ziua la dispoziția ta. Profită de plajele superbe ale stațiunii, de soare și de valurile Mării Mediterane, sau vă propunem să luați parte la excursia opțională Manavgat – plimbare cu vaporașul. Apoi ne întoarcem seara la hotel, unde vom savura cina la hotelul nostru de 4* (Cazare la Hotel 4* din zona Antalya )

Ziua 8. Antalya Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz...! (La revedere, pe curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și ne îndreptăm spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casă.