Infoturism.ro - 
vacante, sejururi, circuite, cazari

Budapesta–Regina Dunării

Szeged – Budapesta - Balatonfüred - Peninsula Tihany – Badacsony – Peștera termală Tapolca – Stațiunea balneară Heviz – Orașul baroc Keszthely – Siofok - Gödöllő – Pusta Maghiară - Kecskemét

 

159 € D A T E D E P L E C A R E  6.03, 29.05, 4.09, 18.09, 2.10, 16.10.2017 T A R I F U L I N C L U D E  4 nopți de cazare la hotel 4* în Budapesta, cu mic dejun bufet  Turururi ghidate în Budapesta, Szeged și Kecskemét  Vizite conform descrierii  Transport cu autocar modern, cu climatizare  Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă T A R I F U L N U I N C L U D E  Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, dar recomandate)  Taxe și cheltuieli personale  Intrările la obiectivele turistice (inclusiv la excursiile opționale)  Excursiile opționale  Vizitarea castelului împărătesei Sissi (7 euro/ persoană) E X C U R S I I O P Ț I O N A L E N E I N C L U S E Î N T A R I F  Lacul Balaton: 30 euro/ persoană  Palatul Gödöllö și Pusta Maghiară (echitație, plimbare cu trăsura si masă câmpenească cu specific unguresc): 35 euro/ persoană B O N U S U R I S E N I O R V O Y A G E C L U B C A R D  Degustare pălincă în Piața Centrală din Budapesta

 

Program  Ziua 1: București – Szeged - Budapesta (aprox. 835 km) Pornim din București dis-de-dimineaţă și ne îndreptăm spre Ungaria. Ne oprim în Szeged, unde facem un tur pietonal al centrului istoric. Petrecem următoarele 4 nopți la un hotel de 4* în Budapesta.

 Ziua 2: Turul orașului Budapesta Azi ne așteaptă un tur de neuitat prin una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei. Se vizitează cele mai importante monumente din oraș: Parlamentul, podurile de peste Dunăre, Opera, Piața Eroilor, Palatul Regal, Catedrala Sf. Ștefan, Bastionul Pescarilor, muzee (turul nu include intrările). La finalul turului, ne oprim în Piața Centrală, pentru o degustare de pălincă. După amiază, program liber. Și pentru că în programul de vacanţă la Budapesta trebuie să includeţi câteva ore de relax la băi, vă recomandăm să experimentați Băile Termale Széchenyi sau Rudas, unice în Europa atât din punct de vedere curativ, cât și pentru stilul arhitectural spectaculos. Veți avea parte de o experienţă de neuitat!

 Ziua 3: Turul Lacului Balaton (aprox. 400 km) Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi: turul panoramic al lacului Balaton. Se vizitează Balatonfüred, cea mai veche stațiune de pe malul de nord și cea mai la modă. În zilele de odinioară, cei bogați și celebri au construit vile mari și cochete, și moștenirea lor arhitecturală poate fi văzută astăzi. Continuăm cu peninsula Tihany, stațiunea Badacsony, cetatea viticolă a Balatonului, peștera cu ape termale Tapolca, stațiunea balneară Heviz, cu cel mai mare lac termal din Europa. În orașul baroc Keszthely, capitala culturală a regiunii, se poate vizita Palatul Festetics, perlă a Ungariei. Excursia la Lacul Balaton nu poate fi completă fără Siófok, cea mai faimoasă stațiune de pe lac.

 Ziua 4: Gödöllő – Pusta Maghiară (aprox. 100 km) Vă invităm să participați la excursie opțională de jumătate de zi. Un tur de poveste, care începe cu palatul baroc din Gödöllő, printre cele mai frumoase din țară și reședința preferată a prințesei Sissi, mult îndrăgită de poporul maghiar. Continuăm cu vizitarea hergheliei fraților Lazar, campioni mondiali. La sosire suntem întâmpinați de gazde cu palică și pogăci cu jumări proaspete. Vizităm herghelia și participăm la o demonstraţie de echitație, în care călăreții “csikos” prezintă frumosul cult al călăritului și dresajul tradițional unguresc. O plimbare cu trăsura sau sania ne va ajuta să ne pregătim pentru copioasa masă țărănească (3 feluri de mâncare și băuturi), acompaniată de taraf. Dupa amiază, program liber pentru a explora Budapesta pe cont propiu, de a vă bucura de shopping pe bulevardele centrale sau în WestEnd City Center (localizat central).

 Ziua 5: Budapesta - Kecskemét - București (aprox. 845 km) După micul dejun ne îndreptăm spre Kecskemét, unde vedem frumoase exemple ale arhitecturii art nouveau maghiare. Întoarcere în București seara târziu.